Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Άνοιξη στην Ύδρα - Της μαργαρίτας το κίτρινο χρώμα


Άνοιξη στην Ύδρα και λίγο-λίγο η φύση αχνοϋφαίνει το πολύτιμο πολύχρωμο μωσαϊκό της, σε κάθε μέρος του νησιού, από το βουνό, τις πλαγιές και τις παραλίες μέχρι τους κήπους και τα περιβόλια με τους λεμονανθούς να ευωδιάζουν. 
Άνοιξη η ωραιότερη εποχή, η πιο ενθουσιώδης, η αρωματισμένη και ποικιλόχρωμη που φωτίζει τους δρόμους δεξιά και αριστερά με το κίτρινο της μαργαρίτας, κοκκινίζει τις πρασινάδες με την εύθραυστη παπαρούνα, και αρωματίζει βράχια και πέτρες με τα αγριολούλουδα που δίνουν ζωή στη στεριά και αγναντεύουν περήφανα τη θάλασσα.


Η άνοιξη είναι η παιδική ηλικία του έτους είχε πει ο Άγγλος Ποιητής, Άλφρεντ Τέννυσον. Πράγματι η άνοιξη εδώ στην Ύδρα μοιάζει να της δίνει μια παιδικότητα, μια αθωότητα. Δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις το τοπίο, που εναλλάσσεται. Μοιάζει με χαρούμενο παιδί που ρίχνει κάτω στο χώμα τα παιχνίδια του και ανέμελα σκαρώνει ιστορίες και περιπέτειες.



Οι μαργαρίτες κατακίτρινες ενθουσιάζουν. Αγκαλιές με λουλούδια είναι έτοιμες να γεμίσουν βάζα. Αγκαλιές φυτρωμένες στη γη, σηκώνουν ψηλά τα κεφάλια τους για να προβάλλουν την όμορφη όψη τους στο απέναντι νησάκι. Σαν να εξουσιάζουν το χώμα και τον χώρο που βρίσκονται. Σαν να ξέρουν ότι συνυπάρχουν στο εορταστικό πανηγύρι της φύσης. 


Της μαργαρίτας το κατακίτρινο χρώμα, σε συνεπαίρνει σαν το κοιτάς να απλώνεται χρυσό ολόγυρα και τόσο ζωντανό σαν να σου μιλάει. Ο ήλιος πλέκει τις ακτίνες του και κάνει την μαργαρίτα από λουλούδι του αγρού να μεταμορφώνεται σε πανέμορφη μαλαματένια οπτασία.
Η άνοιξη κεντάει μια πανέμορφη ζωηρή φορεσιά και δεν σταματάς να ανασαίνεις τον καθαρό αέρα γεμίζοντας από Ύδρα, ήλιο και χαρά!
Ελένη Χριστοδούλου



ΠΗΓΗ:http://fonitisydras.com/ , youtube.com

12 σχόλια:

  1. Στολίδι ανεκτίμητο η Ύδρα! νησί υπέρλαμπρης ομορφιάς και ιστορίας. Σε πιάνει δέος. Την καλησπέρα μου Κυριακή και χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά johnpit ! Πραγματικό στολίδι της Ελλάδας , αν σκεφθείς για παράδειγμα πόσοι πρωθυπουργοί εκλέχθηκαν από την Ύδρα και ότι δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα στο νησί είναι αξιοθαύμαστο !!
    Ευχαριστώ πολύ Γιάννη ;) Καλή ανοιξιάτικη εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Καλό απόγευμα Κώστα ! Πράγματι έχεις δίκαιο η ηλιόλουστη ημέρα , ο ουρανός , η θάλασσα , η ειδυλλιακή εικόνα της Ύδρας μόνο θετικά συναισθήματα σου προκαλούν . Να έχεις μια όμορφη συνέχεια στην ανοιξιάτικη μέρα σου :)

      Διαγραφή
  4. Το να επισκεφτώ την Ύδρα ςιναι κατι που το θςλω πολυ. Ολα μοιαζουν τοσο ομορφα εκει! Να εχουμε μία ομορφη ανοιξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλό βράδυ drastiria ! Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη , αν δεν έχεις πάει στην Ύδρα εύχομαι να έρθει η κατάλληλη στιγμή να βρεθείς εκεί ακόμη και για λίγες ώρες . Καλή Άνοιξη με ωραίο καιρό και χωρίς πολλές εντάσεις εύχομαι !! καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
  5. Πολύ πετυχημένα το λέει ο Άλφρεντ Τέννυσον αυτό για την άνοιξη"Η άνοιξη είναι η παιδική ηλικία του έτους" Τώρα που το διαβάζω σκέφτομαι πως τη νιώθω κι εγώ μέσα μου.
    Μαγικό το αφιέρωμά σου στην άνοιξη της Ύδρας, στην άνοιξη της Ελλάδας γενικά θα έλεγα, Κυριακή.
    Ωραίο κείμενο, ωραιότατο το βίντεο και η ομορφιά της Ύδρας ανεκτίμητη!
    Καλή εβδομάδα μέσα στην άνοιξη όπου κι αν είμαστε εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό βράδυ Μαρία !! Πολύ ωραία τα λόγια σου με σημασία !! Η ομορφιά της άνοιξης με τις πολύχρωμες εικόνες της φύσης και τις μυρωδιές από τη φύση , τα κελαηδίσματα των πουλιών προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα στις καρδιές όλων .
    Επίσης εύχομαι και εγώ η ομορφιά της Ύδρας να παραμείνει ανέπαφη από ανθρώπινες παρεμβάσεις .
    Ευχαριστώ πολύ και μία καλή άνοιξη με λιγότερα προβλήματα να έχουμε !! φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχη η Ύδρα όλο το χρόνο πόσο μάλλον την άνοιξη που είναι λατρεμένη εποχή. Όμορφη ανάρτηση και οι μαργαρίτες σήμα κατατεθέν της άνοιξης. Σ'ευχαριστούμε γι αυτό το ταξίδι. Και οι φωτογραφίες υπέροχες
    Καλημέρα Κυριακή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό απόγευμα Άννα ! Καλή άνοιξη με ειρήνη , αγάπη , υγεία εύχομαι να ζήσουμε και να αισθανθούμε τα δώρα της φύσης !! Η Ύδρα είναι ένα νησί , που έχει προσφέρει πολλά για τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους και έχει ιδιαίτερο χρώμα ελληνικό , εντελώς φυσικό . Ανεκτίμητη φυσική ομορφιά , που είναι προσιτή σε όλους τους ανθρώπους να τη χαρούν . Ευχαριστώ πολύ να απολαύσεις τη μέρα σου ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό απόγευμα Μαρία Έλενα ! Είναι όμορφες όπως οι δικές σου . Καλή Άνοιξη να έχουμε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή