Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Μαγευτικές εξορμήσεις με το ποδήλατο στη φύση της Κέρκυρας Αγγελόκαστρο , Όρος Παντοκράτορα , Παλιά Περίθεια , Σωκράκι για δυνατά πόδια .




Η ποδηλασία είναι μια αθλητική δραστηριότητα που θεωρείται από τις πιο δημοφιλής στον κόσμο και ανταποκρίνεται σε διαφορετικές απαιτήσεις όπως είναι η μετακίνηση, η άθληση και η ψυχαγωγία.  Για να επιτευχθεί η μετακίνηση του ασκούμενου ή αναβάτη στην ποδηλασία, το μέσο που χρησιμοποιείται είναι το γνωστό σε όλους ποδήλατο.  Για όσους αγαπάνε και επιλέγουν το ποδήλατο για άθληση και ψυχαγωγία, ολόκληρο το νησί της Κέρκυρας είναι μία μαγεία για να ποδηλατήσει κανείς, ανάμεσα σε καταπράσινα  τοπία, δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε όμορφα χωριά της Κέρκυρας και να ανακαλύψει διαδρομές που θα τον μαγέψουν.
Ανάμεσα από τα πολλά ωραία μέρη της Κέρκυρας, ξεχωρίζουμε τέσσερις δύσκολες διαδρομές μεγάλων αποστάσεων,  με υψομετρικές διαφορές και παράλληλα σαγηνευτικές,  για "δυνατά" πόδια και "δυνατούς" ποδηλάτες. Ιδανική ώρα είναι να  ξεκινήσει κανείς με το ποδήλατο, νωρίς το πρωί ή το απογευματάκι που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Σημαντικό για τους λάτρεις της ποδηλασίας είναι ο εξοπλισμός, κράνος, γυαλιά, ειδικά κολλάν, σαμπρέλα και εργαλεία, αντηλιακό και συνέπεια στα service του ποδηλάτου.
1. Αγγελόκαστρο







2. Όρος Παντοκράτορα





3. Παλιά Περίθεια




4. Σωκράκι (Τρουμπέτα)








Πηγή: www.corfuland.gr , youtube.com

11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Κυριακή μου,
    Ποδηλασία ! ξέρεις ότι είναι η άθλησή μου και ο τρόπος ζωής μου έτσι ; Εδώ και χρόνια "οργώνω" τους δρόμους με ποδήλατο. Χιλιάδες χιλιόμετρα καθημερινής ζωής με αυτό. Αχώριστος σύντροφος. Πολύ όμορφη παρουσίαση σε ένα χόμπυ που σε κρατά ζωντανό.
    Καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ johnpit ! :) Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο , δεν γνωρίζω ότι το ποδήλατο
      υπάρχει ενεργά στη ζω'η σου . Αλλά και για μένα είναι είναι τρόπος ζωής , καθημερινά μετακινούμαι με ποδήλατο και μου αρέσει πολύ . Είναι ορισμένες πόλεις και νησιά στην Ελλάδα , που ευνοούν την ποδηλασία και δημιουργούν υποδομές , κατάλληλες συνθήκες για τους ποδηλάτες . Η Κέρκυρα είναι πλούσια πολιτιστικά και φυσική ομορφιά , το ποδήλατο σε φέρνει κοντά και απλά στη προσέγγιση . Καλή συνέχεια σε ζεστό περιβάλλον :)

      Διαγραφή
  2. Το ποδήλατο όχι μόνο ως άσκηση αλλά και ως ταξίδι και περισυλλογή το είχε ο αδελφός μου σε μεγάλη εκτίμηση. Γύρισε όλη την Ελλάδα με αυτό. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω Κυριακή μου, διαδρομή Αθήνα -Αλεξανδρούπολη Ιούλιο μήνα μέσα από το Θεσσαλικό κάμπο με 42 C. Mεγάλο πάθος.Μου έχει περιγράψει πανέμορφες διαδρομές και πολλές περιπέτειες κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών του με το ποδήλατο. Η Κέρκυρα ήταν βέβαια ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς.
    Ή αλήθεια είναι πως όποιος το δοκιμάσει μια φορά, δεν το αφήνει. Η αίσθηση της ελευθερίας και της άμεσης επαφής με τη φύση θα του αφήσουν μια μοναδική "επίγευση" στην επιστροφή.
    Το χάρηκα πολύ και μου έφερε πολλές αναμνήσεις.
    Να είσαι καλά Κυριακή μου.
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό βράδυ Μαρία ! :)Χαίρομαι , το ποδήλατο έχει βασικό ρόλο στη ζωή του αδελφού σου και στην οικογένεια σας . Μοιράζεστε όμορφες ιστορίες , εμπειρίες για τις βόλτες , τα ταξίδια με το ποδήλατο . Για μένα το ποδήλατο είναι αχώριστος σύντροφος στη καθημερινή ζωή μου . Μόνο θετικά σχόλια έχω να κάνω για την ποδηλασία . Μακάρι να γίνει κοινή συνείδηση σε όλους για τις καθημερινές μετακινήσεις .Τα ταξίδια βέβαια προσφέρουν γνώσεις , ευχάριστες εντυπώσεις αλλά χρειάζεται σωστή προετοιμασία και παρέα . Η Κέρκυρα έχει πλούσια φύση και πολιτιστικά μνημεία . Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο , να περάσεις ευχάριστο το υπόλοιπο της εβδομάδας με ζεστασιά . Καλή συνέχεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία που θα είναι μια ποδηλατάδα στη φυση! Δεν το ξέρω καλά και δεν το χρησιμοποιώ αλλά θαυμάζω όσους έχουν το ποδήλατο τρόπο ζωής.
    Οι φωτογραφίες σου απίθανες και οι διαδρομές πανέμορφες
    Καλησπέρα Κυριακή μου
    Σ'ευχαριστούμε γι αυτόν τον ποδηλατικό περίπατο απόψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα Άννα μου :) Χαίρομαι που διαβάζω μήνυμα σου για σένα που ζεις στην εξοχή είναι εύκολο να έχετε και ποδήλατο για κοντινές και μακρινές βόλτες . Η καθημερινή άσκηση θα κοπάσει τις φοβίες και θα εξελιχθείς σε καλή ποδηλάτισσα . Η Κέρκυρα μας εκπλήσσει με την παραμυθένια ομορφιά , κάστρα , χωριά αφημένα στο χρόνο .Καλή παρέα ,διάθεση , χρόνος για ταξίδια και όλα είναι δυνατά για μαγικές διαδρομές στη φύση με ποδήλατο .
      Ευχαριστώ πολύ , να περνάς όμορφα και ζεστά . καλή συνέχεια ! φιλιά !! :)

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Κούλλα
    Μικρή είχα ποδήλατο και έκαμνα [στη γειτονιά μου] όχι ποδηλασία σε βουνά κλπ
    αλλά σίγουρα είναι ωραίο να συνδυάζεις ποδηλασία και στη φύση τι πιο καλό να αναπνέεις οξυγόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ ! Χαίρομαι που διαβάζω το μήνυμά σου , Πολλά παιδιά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ποδήλατο . Ύστερα αντιλαμβάνονται , ότι οι συνθήκες κυκλοφορίας με ποδήλατο στην πόλη δυσκολεύουν και οι καθημερινές ανάγκες απαιτούν μεγαλύτερες αποστάσεις και καταφεύγουμε σε άλλα μέσα . Το ποδήλατο όμως πρέπει να υπάρχει στη ζωή μας ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης και να απολαμβάνουμε το οξυγόνο στη φύση όπως αναφέρεις .Στην Κύπρο υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και ποδηλάτες ;
      Ευχαριστώ πολύ , να περνάς όμορφα και ζεστά . Καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και υπάρχουν και ποδήλατο δρόμοι και ποδηλάτες και για Mountain bikes υπάρχουν 😃
      Καλή συνέχεια ☺

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα. Τα έχω επισκεφτεί όλα αυτά μέρη. Η Κέρκυρα είναι από τους αγαπημένους μας προορισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ Κώστα :)Η Κέρκυρα έχει πολλές ομορφιές αλλά προσφέρεται και για βόλτες στη φύση . Εσύ κάνεις ποδήλατο η προτιμάς την πεζοπορία ; Ευχαριστώ πολύ να περάσεις όμορφες ζεστές στιγμές :) καλή συνέχεια !

      Διαγραφή