Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΜΗΝ πετάτε τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια .Δείτε πως μπορείτε να τα ξανά χρησιμοποιήσετε !




Κατασκευασμένο από μέταλλο ή πλαστικό, το καπάκι της φιάλης φαίνεται μόνο χρήσιμο για τη σφράγιση ενός μπουκαλιού. Έτσι πηγαίνει στα σκουπίδια. Είναι δύσκολο να πιστέψετε ότι κάτι τόσο μικρό μπορεί να μετατραπεί σε εκπληκτικά έργα για το σπίτι σας, αλλά με λίγη δημιουργικότητα και ένα κουβά με καπάκια μπουκαλιών μπορείτε να δημιουργήσετε σχεδόν τίποτα.


                                
Αυτά τα 12 δημιουργήματα θα σας επιτρέψουν να συλλέγετε τα καπάκια των φιαλών σε ελάχιστο χρόνο.

1. Μαγνητάκια



Η Martha Stewart είναι η βασίλισσα της επανατοποθέτησης αντικειμένων με νέους και δημιουργικούς τρόπους. Σε αυτό το σεμινάριο, παίρνει απλά καπάκια μεταλλικών φιαλών και προσθέτει ασπρόμαυρες φωτογραφίες για να δημιουργήσετε μια εκλεπτυσμένη «οθόνη φωτογραφιών» για το ψυγείο σας.


2. Λουλούδια για τον κήπο 


Αυτά τα χαριτωμένα λουλούδια για τον κήπο δεν απαιτούν νερό ή λίπασμα. Προσθέτουν μια φανταστική και πολύχρωμη νότα στον κήπο σας.
Για να έχετε άνθη στον κήπο σας όλο το χρόνο, απλά ακολουθήστε αυτό το εύκολο σεμινάριο για τη δημιουργία μεταλλικών λουλουδιών με καπάκια μπουκαλιών.

3. Καθρέφτης


Δημιουργήστε ένα λειτουργικό κομμάτι τέχνης περικλείοντας έναν καθρέφτη με καπάκια. Αυτή η δημιουργική χρήση των καπακιών προσθέτει νοσταλγίας σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Δείτε πως να το κάνετε εδώ.

4. Χιονάνθρωποι


Αυτοί οι αξιολάτρευτοι χιονάνθρωποι θα ζωντανέψουν την περίοδο των διακοπών σας. Συλλέξτε καπάκια καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους για αυτό το δημιουργικό έργο. Ιδανικό για χειροτεχνία με παιδιά, μπορείτε να απολαύσετε αυτά τα σπιτικά αναμνηστικά για τα επόμενα χρόνια. Δείτε πώς μπορείτε να τα δημιουργήσετε εδώ.

5. Σημαία


Δείξτε την περηφάνια σας με αυτήν την δημιουργική σημαία από καπάκια φιαλών. Χρησιμοποιήσετε την φαντασία σας για να δημιουργήσετε το δικό σας έργο τέχνης.

6. Παιχνίδια


Ένα φιλικό παιχνίδι είναι εύκολο να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα ή καινούρια καπάκια. Είναι μια χαριτωμένη ιδέα αν θέλετε να παίξετε τάβλι ή τρίλιζα στην εξοχή.

7. Στολίδια


Μεταμορφώστε τα καπάκια των φιαλών σας σε στρογγυλά στολίδια για να κρεμάσετε γιρλάντες, περιδέραια ή μπρελόκ χρησιμοποιώντας αυτό το εκπληκτικό σεμινάριο, εδώ.

8. Κεριά


Τα αξιολάτρευτα μικρά κεριά που κατασκευάζονται από μεταλλικά καπάκια είναι τόσο φανταστικά και λειτουργικά. Μια μοναδική ιδέα για τα πάρτι γενεθλίων ή για ένα κάμπινγκ, το μόνο που χρειάζεστε είναι τα καπάκια των μπουκαλιών, το κερί και το φυτίλι. Το τέλειο μικρό κερί μπορεί να δημιουργηθεί όπως θα δείτε εδώ.

9. Πλαστικό καλάθι



Αυτό το πολύχρωμο καλάθι είναι κατασκευασμένο από πλαστικά καπάκια. Οι βήμα προς βήμα εικόνες καθιστούν εύκολη την παρακολούθηση, ανεξάρτητα από το ποια γλώσσα μιλάτε. Μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε μέγεθος του καλαθιού χρειάζεστε.

10. Για τον άνεμο


Αυτή η πολύχρωμη αιολική παράδοση δημιουργεί ήσυχη μουσική στον κήπο σας. Η Kelli Nina Perkins αγόρασε τα καπάκια για να κάνει αυτή τη δημιουργία. Μπορείτε να συλλέξετε ή να αγοράσετε καπάκια για να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή για τον ήχο του ανέμου.

11. Μαγνήτες γραμμάτων


Επαναχρησιμοποιήστε όχι μόνο τα καπάκια σας, αλλά την εφημερίδα ή τα περιοδικά σας για να δημιουργήσετε αυτούς τους μαγνήτες με γράμματα. Εδώθα δείτε πώς να μετατρέψετε τα καπάκια σας σε ένα ολόκληρο αλφάβητο για τα μηνύματα του ψυγείου.

12. Τραπέζι




Ψάχνετε για ένα πραγματικά μοναδικό έπιπλο; Συλλέξτε τα μεταλλικά καπάκια για να δημιουργήσετε ένα τραπέζι για χρήση σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας. Αυτές οι οδηγίες βήμα προς βήμα σας δείχνουν πώς μπορείτε να το φτιάξετε.
ΠΗΓΗ:https://fanpage.gr/ , youtube.com

Ευχαριστώ πολύ την ιστοσελίδα FAN PAGE  για την προώθηση του θέματος .

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ drastiria ! Πράγματι είναι καλές ιδέες , που προβάλουν το περιβάλλον , το πολιτισμό και στηρίζουν τη συνεργασία . Ευχαριστώ πολύ , καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
  2. Υπέροχοοοοοοοοοοοοοο !!!!!!!
    ένα πολύχρωμος μεταλλικός καμβάς. Χρήσιμα και όμορφα.
    Κυριακή μας δίνεις ιδέες τώρα !!! να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ johnpit !) Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν οι τρόποι ξανά χρησιμοποίησης των καπακιών από πλαστικά και άλλα μπουκάλια . Θα είναι ακόμη πιο ωραίο αν γίνουν αφορμή για όμορφες κατασκευές .Ευχαριστώ πολύ , καλή συνέχεια ;)

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ Μαρία Έλενα ! Είναι για την ποιότητα της ζωής μας , καθαρό περιβάλλον με τέχνη από ξανά χρησιμοποιημένα υλικά . Ευχαριστώ πολύ , καλή συνέχεια :) Φιλιά !!

      Διαγραφή
  4. Απίστευτες ιδέες! Με τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει το μυαλό μου σ'αυτή τη χρήση. Κρίμα που δεν έχω εγγόνι και το παιδί μου είναι μεγάλο πια. Πόσα πράγματα θα κάναμε με τα καπάκια!!
    Θα περιοριστώ στον εαυτό μου. :)
    Πολύ σ'ευχαριστώ Κυριακή μου
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ Μαρία ! :) Χαίρομαι που βρήκες ενδιαφέρουσες τις ιδέες με τα καπάκια από τα μπουκάλια . Διάθεση και χρόνος χρειάζεται αρκεί να μη ρυπαίνουν το περιβάλλον .Συλλέγω χρόνια καπάκια , τα παραδίδω σε σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. γιατί τα ανταλλάζουν με πράγματα , που χρειάζονται .Εννοώ τα πλαστικά καπάκια . Ευχαριστώ πολύ , εύχομαι να περάσεις ένα ευχάριστο σ-κ ! Φιλά :))

      Διαγραφή
  5. Υπέροχες ιδέες και τις κράτησα! Σ'ευχαριστώ πολύ. Αλλά και τα καπάκια μαζεύονται στα σχολεία για φιλανθρωπικό σκοπό τώρα.
    Καλημέρα Κυριακή μου.
    Καλό Σ/Κο να περάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό βράδυ Άννα :) Τα πλαστικά καπάκια είναι πάρα πολλά και μικρά , εύκολα μπορούν να ρυπαίνουν το περιβάλλον . Είναι καλό να γνωρίζουμε τις εναλλακτικές χρήσεις τους Επίσης υπάρχει η άποψη , ότι απαιτείται να συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα από πλαστικά καπάκια (1.500.000) για να αγοραστεί ένα αναπηρικό καροτσάκι που κοστίζει 100-150 ευρώ δηλαδή μπορεί να συγκεντρωθεί το ποσό με άλλο τρόπο . Η ανακύκλωση όμως δεν πρέπει να σταματήσει , για να έχουμε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον. Ευχαριστώ πολύ , εύχομαι ένα ζεστό και ευχάριστο καλό σ-κ !! φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή