Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Ακάμας- Πωμόςς- Παχύαμμος- Κάβο Γκρέκο εκεί όπου το δάσος συναντά τη θάλασσα(video


4 σημεία στην Κύπρο όπου το δάσος συναντά τη θάλασσα

Εκεί που κάθεσαι και απολαμβάνεις το ψάρι σου, ξαφνικά αντικρύζεις απέναντί σου μια εικόνα λίγο διαφορετική απ’ ότι ίσως έχεις συνηθίσει να βλέπεις. Η θάλασσα που απλώνεται μπροστά σου, συναντάει -στο βάθος- το βουνό και το δάσος. Η αλήθεια είναι πως, η θέα από το λιμανάκι του Πωμού είναι εντυπωσιακή! Που αλλού όμως στην Κύπρο μπορεί κανείς να δει μια αντίστοιχη εικόνα; Σε ποια άλλα σημεία το βουνό ή το δάσος καλύτερα κατεβαίνει ως τη θάλασσα, με αποτέλεσμα το πράσινο να συναντά το γαλάζιο; Αυτοί που κάνουν πεζοπορίες και γενικότερα βόλτες, γυρίζοντας το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη, σίγουρα γνωρίζουν αρκετά σημεία όπου η φύση έχει μεγαλουργήσει. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά τέτοια σημεία, τα οποία κατά καιρούς έχουμε επισκεφτεί και άρα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι το σκηνικό είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

ΑΚΑΜΑΣ

Η «Μούττη της Σωτήρας», 400 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αποτελεί την ψηλότερη κορυφή της Χερσονήσου του Ακάμα (φωτογραφίες και βίντεο Cyprus from Air - Manos Botrini)


0Ναι, στον Ακάμα μπορείς να πας από τη θάλασσα στο πευκοδάσος σε χρόνο μηδέν (φωτογραφία: Λεύκιος Σεργίδης)

         ΠΩΜΟΣ

Το βουνό πέφτει στη θάλασσα σχεδόν κάθετα ενώ οι απότομες πλαγιές είναι σκεπασμένες με πεύκα και οπωροφόρα δέντρα. Ένα ωραίο σημείο για να απολαύσετε τη θέα είναι το γραφικό λιμανάκι του χωριού αλλά και το σημείο δίπλα στην ψαροταβέρνα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι (φωτογραφία: Μ.Μ.)


ΠΑΧΥΑΜΜΟΣ / ΚΑΡΠΑΣΙΑ

Το σημείο που εκτείνεται πίσω από Golden Beach (Παχύαμμος), μια από τις πιο όμορφες παραλίες στο νησί, είναι καταπράσινο. Πρόκειται για ένα δάσος με αόρατους που καταλήγει κυριολεκτικά πάνω στην ατέλειωτη χρυσή αμμουδιά. Τόσο η από ψηλά θέα της όσο και η εικόνα της όταν την περπατήσεις/κολυμπήσεις είναι το ίδιο εντυπωσιακή. Αξίζει με χίλια να πας για ένα αξέχαστο μπάνιο! (φωτογραφίες: Θεοδώρα Ιακώβου / City)

 

Φωτογραφία: Μ.Μ.

              ΚΑΒΟ ΓΚΡΕΚΟ
Ανάλογο σκηνικό συναντάς και στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο, όπως για παράδειγμα αν περπατήσεις το κυκλικό μονοπάτι Αφροδίτη.


ΠΗΓΗ:city.sigmalive.com ,youtube.com

21 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ john pit :) Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την συμπαράσταση . Είμαι στην αρχή ακόμη όσο αφορά τη σχεδίαση του blog και την αποθήκευση του προηγούμενου. Η αρχή έγινε..ευχόμαστε !!Περιμένω οδηγίες από σένα και από όποιο μπορεί.Ευχαριστώ πολύ και καλή συνέχεια ;)

      Διαγραφή
    2. Απίστευτο έκανα το θαύμα μπέρδεψα το κατάργηση περιεχομένου με το καταχώρηση περιεχόμενου και έσβησα το σχόλιο . Το πρώτο σχόλιο στο blogger john pit παρακαλώ κάνε κάτι . Καλό ξημέρωμα ;)

      Διαγραφή
    3. Βλέπω και τα δύο σου σχόλια Κούλα. Όλα καλά.

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα εδώ. Όμορφα τακτοποιήθηκες. Στον Παθ μπορεί να μην ανταλλάσσαμε επισκέψεις αλλά θα το διορθώσουμε εδώ. Στον Παθ είχα τον μπολογκ ''Ο ΚΗΠΟΣ ΜΟΥ''.
    Το θέμα σου ενδιαφέρον με πανέμορφες φώτο. Η Κύπρος έχει τόσες ομορφιές και είναι ωραία να τις γνωρίζουμε και εμείς που δεν έχουμε πάει
    Καλή συνέχεια και καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ Άννα :) Σε γνώριζα στο παθ μου αρέσει το ιστολόγιο σου και έχουμε κοινά ενδιαφέροντα ως προς τα θέματα . Μου έχει κάνει εντύπωση ο σεβασμός που δείχνεις στα θέματά σου . Θα ανταλλάσσουμε επισκέψεις σίγουρα στα blogw . Η Κύπρος ανήκει στην κατηγορία των αγαπημένων θεμάτων τα βιντάκια είναι επεξηγηματικά και ανοίγουν πλήρως .Το Ατενίζοντας μου αρέσει !! Ευχαριστώ πολύ καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
    2. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τα θέματά μου. Και φυσικά για το Ατενίζοντας. Να σε ενημερώσω επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αναρτήσεις που δείχνει στα φιλικά ιστολόγια στη στήλη των φίλων.Δείχνει ανάρτηση παλιά ενώ έχουν γίνει δυο ακόμη. Αν πατήσεις το ονομα του μπλογκ μου σε πάει στην νέα ανάρτηση κι ας δείχνει μιας βδομάδας και πλέον ανάρτηση. Καλή σου μέρα

      Διαγραφή
    3. Το πρόβλημα που σου ανέφερα πιστεύω ότι έληξε. Καλό Σ/Κο να περάσεις

      Διαγραφή
    4. Kαλή Κυριακή Άννα ! :) Δεν μπήκα ακόμη στο ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑς , αλλά θα μπω .Χαίρομαι που επιλύθηκαν τα προβλήματά σου .Παρατήσησα , ότι έχεις πολλούς συνδέσμους . Καλή δύμανη , καλή συνέχεια :

      Διαγραφή
  3. Καλώς ήρθες Κυριακή μου!
    Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκω την πρώτη σου ανάρτηση εδώ.
    Είχα προσπαθήσει και τις προηγούμενες μέρες αλλά τεχνικά υπήρχαν κάποια προβληματάκια και δεν έβλεπα τις αναρτήσεις σου.
    Πανέμορφο το "ταξίδι" στην Κύπρο.
    Θα αρχίσεις να μας ταξιδεύεις πάλι!
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό ξημέρωμα καλή μου φίλη Μαρία ! :) Είναι η πρώτη μου ανάρτηση στο blogger , ήρθα να είμαστε όλοι μαζί . Η πράσινη ανάρτηση σου ενδιαφέρουσα όμορφη , δεν τη διάβασα θα σε επισκεφθώ . Ευχαριστώ πολύ καλή δύναμη , καλή συνέχεια :)


      Διαγραφή
  4. Γεια σας

    καλώς σας βρήκα

    απόλαυσα πολύ τούτη την ανάρτηση , πήγα σε όλα τούτα που παρουσιάζεις

    είσαι από Κύπρο; επειδή στις πληροφορίες σου γράφεις Ελλάδα

    η τελευταία μου ανάρτηση , αναφέρει πολλά που τούτα τα μέρη που παρουσιάζεις

    ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό βράδυ Δελφινάκι :) Αγαπώ πολύ τα δελφίνια και μου αρέσει το λιλά χρώμα !! Έχω δημιουργήσει αναρτήσεις σχετικά με το περιβάλλον της Κύπρου . Δεν κατάγομαι από Κύπρο αλλά σκέφτομαι να σε ακολουθήσω αν με θέλεις στη αγαπημένη παρέα σου !! Καλή συνέχεια , ευχαριστώ πολύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα
      Ω χαίρομαι που αγαπάς τα δελφίνια και το λιλά :}
      Δεν είδα άλλη ανάρτηση
      χαίρομαι που αγαπάς την Κύπρο και αφιερώνεις αναρτήσεις
      Είσαι ευπρόσδεκτη στο μπλογκόσπιτο μου :}
      Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

      Διαγραφή
    2. Δελφινάκη Καλή Κυριακή :) Αν παρατηρήσεις τη λίστα ιστολογίων μου δεξιά θα βρεις το ΓΙΑΤΙ ΕΤΔΙ το blog μου στο pathfinder , εκεί βρίσκονται αναρτήσεις για την Κύπρο , είναι πολύ λίγες . Ευχαριστώ πολύ , καλή δύναμη και καλό απόγευμα !!

      Διαγραφή
  6. Καλως σε βρηκα Κυριακή και μαλιστα με ενα θεμα που με ενδιαφερει ,γιατι ειναι στα αμμεσα σχεδια μας να επισκεφθουμε την Κυπρο πρωτα ο Θεος ! Να εισαι καλα και να συνεχισεις εδω τα ομορφα θεματα σου με τις ξεναγησεις στα μερη που ολοι μας αγαπαμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα πυγολαμπίδα Ολυμπία : :) χαίρομαι που επικοινωνούμε , γιατί αναρωτιόμουν που χάθηκες ;) Μόλις χθες ανακάλυψα , ότι βρίσκεσαι εδώ μέσα . Επισκέφθηκα χθες το προφίλ στο google ήθελα να σε ακολουθήσω , είμαι νέα εδώ μέσα και μαθαίνω ακόμη .
    Εύχομαι να ταξιδέψετε στην Κύπρο , να περάσετε όμορφα . Ευχαριστώ πολύ , καλή συνέχεια !! καλό που-σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγινα γιαγια και εχω ξετρελαθει ! εχω ενα μικρο εγγονακι και οπως καταλαβαινεις αφιερωνω πολυ χρονο πια στην οικογενεια και ετσι εχω απομακρυνθει αρκετα ... ομως οταν ξεκλεβω λιγο χρονο τον αφιερωνω να ριχνω καμια ματια εδω ! κιεγω χαιρομαι που ξαναβρισκομαστε και σιγα σιγα θα βρουμε την ακρη εδω στη νεα γειτονια ! να εισαι καλα !

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρεται Κώστα !! Ευχαριστώ πολύ να περάσεις όμορφα όπως επιθυμείς το σ/κ .Καλή συνέχεια καλό μεσημέρι ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή